Bakteriální biofilmy v potravinářském průmyslu – Linda Nezbedová
Linda Nezbedová
Bakalářská práce
Bakteriální biofilmy v potravinářském průmyslu
Bacterial biofilms in food industry
Anotace:
Schopnost mnoha bakterií adherovat na inertní povrchy a vytvořit biofilm představuje v potravinářském průmyslu značný problém. Bakterie v biofilmu jsou odolné vůči dezinfekčním a čisticím prostředkům, tudíž jsou stálým zdrojem kontaminace potravin a z hlediska hygieny potravin se dostávají do popředí zájmu, neboť ročně způsobují bakterie formující biofilm v potravinářském průmyslu velké finanční ztráty …víceAbstract:
The ability of many bacteria adhere to inert surfaces and create biofilm is a significant problem in the food industry. Bacteria in biofilm are resistanst to desinfectants and cleaning agents, so they are a constant source of food contamination and have to come to the forefront in terms of food hygiene, because bacteria forming a biofilm cause large financial losesses every year. Biofilm formation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NEZBEDOVÁ, Linda. \textit{Bakteriální biofilmy v potravinářském průmyslu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/8wvvpw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Studies on the effect of antimicrobial peptides conjugated with nanoparticles on pathogenic bacteria
Aninda Mazumdar -
Studies on Antimicrobial Resistance in Pathogenic Bacteria
Pavlína Jelínková -
Antibakteriální účinky extraktů z řasy Chlorella sorokiniana vůči bakterii Paenibacillus larvae
Tereza VRÁNOVÁ -
Podil kyseliny 3-hydroxypropionové na antimikrobiální aktivitě bakterií produkujících reuterin
Denisa Körberová
Název
Vložil
Vloženo
Práva