Vojtěch Helia
Master's thesis
Výroba ovocných destilátů v oblasti Slovácko
Production of fruit spirits in Slovacko
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou ovocných destilátů v oblasti Slovácko. Cílem práce bylo zjistit, zda destiláty, které byly destilovány ze slazeného kvasu, budou chuťově lepší, než kvasy, které se destilovali z neslazeného kvasu. Teoretická část popisuje celý proces destilace, od historie po druhy ovoce, přípravu kvasů a samotnou destilaci. Analytická část se zabývá analýzou nejvýznamnějších pálenic …moreAbstract:
The thesis deals with the production of fruit distillates in the region of Slovacko. The aim of the study was to determine whether the distillates that have been distilled from a sweetened ferment will taste better than the distilled distillates from unsweetened ferment. The theoretical part describes the whole process of distillation, starting with the history and continuing with the types of fruits …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 12. 2016
Identifier:
http://is.vsh.cz/th/12171/vsh_m/
Thesis defence
- Date of defence: 18. 1. 2017
- Supervisor: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
- Reader: Ing. Jiří Zelený
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v PrazeInstitute of Hospitality Management in Prague
Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management (Study in Czech)
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analýza pohárov využívaných v súčasnej nápojovej gastronómii
Anna Cimbaľáková -
Úprava technologie přípravy kvasů a vedení těst u bezlepkových pekárenských výrobků
Magdalena Petrová -
Vazba mezi postupem při vedení kvasu a kvalitou pečiva
Lucie Ďoubalová -
Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Michala Sedláčková -
Aktivita pekařského kvasu
Daniela Šindelářová -
Příprava kvasů pro výrobu pálenek v domácích podmínkách
Lucie Žilková -
Vliv přídavku kvasu na kvalitu trvanlivého pečiva
Martina Veselá