Vojtěch Helia

Master's thesis

Výroba ovocných destilátů v oblasti Slovácko

Production of fruit spirits in Slovacko
Abstract:
Diplomová práce se zabývá výrobou ovocných destilátů v oblasti Slovácko. Cílem práce bylo zjistit, zda destiláty, které byly destilovány ze slazeného kvasu, budou chuťově lepší, než kvasy, které se destilovali z neslazeného kvasu. Teoretická část popisuje celý proces destilace, od historie po druhy ovoce, přípravu kvasů a samotnou destilaci. Analytická část se zabývá analýzou nejvýznamnějších pálenic …more
Abstract:
The thesis deals with the production of fruit distillates in the region of Slovacko. The aim of the study was to determine whether the distillates that have been distilled from a sweetened ferment will taste better than the distilled distillates from unsweetened ferment. The theoretical part describes the whole process of distillation, starting with the history and continuing with the types of fruits …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 12. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 18. 1. 2017
  • Supervisor: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
  • Reader: Ing. Jiří Zelený

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management (Study in Czech)