Fermentované krmiva pro výkrm prasat – Petra Čejková
Petra Čejková
Bakalářská práce
Fermentované krmiva pro výkrm prasat
Fermented liquid feed for pigs
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá fermentovaným tekutým krmivem, jeho výrobou, komponenty a následným vlivem na výkrm prasat. V práci jsou popsány jednotlivé druhy fermentovaného tekutého krmiva a vliv na trávicí ústrojí a mikrobiotu vykrmovaných prasat. V práci je popsána anatomie trávicího traktu a fyziologie trávení. Dále jsou definovány jednotlivé krmné komponenty a vybraná aditiva, která ovlivňují trávení …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with fermented liquid feed, its production, components and subsequent effect on pig fattening. The thesis describes the different types of fermented liquid feed and the effect on the digestive tract and microbiota of fattened pigs. The anatomy of the digestive tract and the physiology of digestion are described in this thesis. Furthermore, the different feed components and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Oponent: Kamila Pokorná, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Výživa a krmení prasat ve výkrmu
Jiří JIROUT -
Porovnání výživových hodnot cvrčka domácího jako potencionálního zdroje krmného proteinu s vybranými bílkovinnými komponenty tuzemských krmných směsí
Barbara Pondělíčková -
Vliv náhrady některých komponent krmné směsi pro výkrm králíků ovesnými omelky (odpadními produkty výroby krmiv) na výkrmnost, jatečnou hodnotu a zdravotní stav brojlerových králíků včetně ekonomického vyhodnocení
Dita Rindtová -
Vliv hmyzích komponent v krmivu ryb na produkci, zdraví a kvalitu ryb.
Markéta HLÁVKOVÁ -
Vliv rozdílných úprav vybraných komponentů na proces výroby krmných směsí a jejich nutriční účinnost
Monika Maloušková -
Vliv fermentovaného krmiva na parametry růstu vykrmovaných prasat
Gabriela Stejskalová -
New view on the age-specificity of pig Cryptosporidium by species-specific primers for distinguishing Cryptosporidium suis and Cryptosporidium pig genotype II
Martina JENÍKOVÁ -
Activity of Dnmt3l gene in guinea pig oocytes
Laura ANDESSNER-ANGLEITNER
Název
Vložil
Vloženo
Práva