Mgr. Pavel Zálešák

Bachelor's thesis

Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně

Options for reducing the sulfur dioxide content of wine
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou oxidu siřičitého ve víně a metodami k jeho snížení. Práce je zpracována metodou literární rešerše. Nejdříve je popsána problematika využití oxidu siřičitého při výrobě vína a vlastnosti, kvůli kterým je tato látka používána. V další části jsou popsány jednotlivé metody, které lze rozdělit na technologické, chemické a fyzikální. Práce se zaměřuje na fyzikální …viac
Abstract:
This bachelor thesis deals with the topic of sulfur dioxide in wine and the methods contributing to its reduction. The method of literary research is used. Firstly, it is described the use of sulfur dioxide in wine production and the properties for which this substance is used. The next part describes the individual methods, which can be divided into technological, chemical and physical. The thesis …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 6. 2022
  • Vedúci: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Dagmar Oharková, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta