Mgr. Pavel Zálešák

Bachelor's thesis

Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně

Options for reducing the sulfur dioxide content of wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou oxidu siřičitého ve víně a metodami k jeho snížení. Práce je zpracována metodou literární rešerše. Nejdříve je popsána problematika využití oxidu siřičitého při výrobě vína a vlastnosti, kvůli kterým je tato látka používána. V další části jsou popsány jednotlivé metody, které lze rozdělit na technologické, chemické a fyzikální. Práce se zaměřuje na fyzikální …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the topic of sulfur dioxide in wine and the methods contributing to its reduction. The method of literary research is used. Firstly, it is described the use of sulfur dioxide in wine production and the properties for which this substance is used. The next part describes the individual methods, which can be divided into technological, chemical and physical. The thesis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 23. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Dagmar Oharková, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta