Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně – Mgr. Pavel Zálešák
Mgr. Pavel Zálešák
Bachelor's thesis
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Options for reducing the sulfur dioxide content of wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou oxidu siřičitého ve víně a metodami k jeho snížení. Práce je zpracována metodou literární rešerše. Nejdříve je popsána problematika využití oxidu siřičitého při výrobě vína a vlastnosti, kvůli kterým je tato látka používána. V další části jsou popsány jednotlivé metody, které lze rozdělit na technologické, chemické a fyzikální. Práce se zaměřuje na fyzikální …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the topic of sulfur dioxide in wine and the methods contributing to its reduction. The method of literary research is used. Firstly, it is described the use of sulfur dioxide in wine production and the properties for which this substance is used. The next part describes the individual methods, which can be divided into technological, chemical and physical. The thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 23. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Dagmar Oharková, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Uhlíkové nanostruktury, spektroskopie a in situ spektroelektrochemie
Zuzana MELNÍKOVÁ -
Vliv vysokého hydrostatického tlaku na obsah živých kvasinek v nefiltrovaných pivech
Kristýna Šírová -
Evaluation of complex metabolome of malting barley after the treatment by pulsed electric field
Michal Lazárek -
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan