Barbora Švandová
Bachelor's thesis
Krmení a chuťové preference potkanů
Feeding and taste preferences of rats
Abstract:
Tato bakalářská práce, formou literární rešerše, pojednává o chovu a welfare potkanů s důrazem na výživu, krmení a jejich chuťové preference. Chov potkanů se od 19. století značně rozšířil. Chovají se nejen jako laboratorní zvíře, ale velice populární je chov potkanů jako společníků. Pro zajištění vhodných podmínek chovu je důležitá znalost všech aspektů, které souvisí s ustájením, stejně jako s výživou …moreAbstract:
This thesis through a literary review, discusses the keeping and welfare of rats with emphasis on nutrition, feeding and taste preferences. In the 19th century, rats significantly grew in popularity and today are kept not only as laboratory animals but also as pets. To ensure correct husbandry it is important to know all aspects related to housing, nutrition and feeding. Rats are highly active and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Zdeněk Volek, Ph.D.
- Reader: Darina Chodová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠVANDOVÁ, Barbora. \textit{Krmení a~chuťové preference potkanů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/8ympcq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / specializace:
Companion Animal Management / Exotic Animals Breeding
Theses on a related topic
-
Vliv globalizované produkce potravin na chuťové preference spotřebitele
Martin Kulich -
Chuťové preference králíků při krmení obilovin s různou barvou obilky
Jakub Novotný -
Změna potravinových (chuťových) preferencí během těhotenství
Terezie Francová -
Vztah mezi chuťovými preferencemi a střevní mikrobiotou
Maria Davydova -
Vliv rozdílných diet na hematologické a biochemické ukazatele u laboratorního potkana
Tereza Hudíková -
Vliv kadmia v dietě laboratorního potkana na biochemické a hematologické ukazatele
Lenka Zmeškalová -
Příjem selenu organismem potkanů se spontánní hypertenzí (SHR)
Karolína Růnová -
Vliv rozdílných diet na zdravotní stav laboratorního potkana
Magdaléna Malinová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights