Bc. Monika Kunzová

Master's thesis

Flexitariánství jako udržitelný způsob stravování

Flexitarianism as a sustainable way of eating
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá charakteristikou stravovacího způsobu flexitariánství. Teoretická část představuje flexitariánství z hlediska životního prostředí, lidského zdraví a psychosociální oblasti. Dále jsou zde uvedena výživová doporučení vybraných států, která v sobě zahrnují environmentální problematiku. Pozornost je věnována i doporučení, jež vydala „The EAT-Lancet Commision“ v roce 2019 …more
Abstract:
This diploma thesis deals with the characteristics of the flexitarian diet. The theoretical part describes flexitarianism from the perspective of the environment, human health and psychosocial area. Furthermore, there are nutritional recommendations of selected countries, which include the environmental aspect. Attention is also pointed to the referenced diet, that was invented by the EAT-Lancet Commision …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2020

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2020
  • Supervisor: MVDr. Halina Matějová
  • Reader: Mgr. Kamila Jančeková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta