Změny smažicího média při přípravě hranolků z fialových odrůd brambor – Bc. Klára Fialová
Bc. Klára Fialová
Master's thesis
Změny smažicího média při přípravě hranolků z fialových odrůd brambor
Changes in the frying medium in the preparation of French fries from purple potato varieties
Abstract:
Lilek brambor je významnou zemědělskou plodinou, která poskytuje cenný zdroj energie a široké spektrum živin, jako například vitamin C, provitamin A, fenolové sloučeniny, železo, vlákninu a další bioaktivní látky. Složení brambor může být ovlivněno různými faktory, jako je genotyp, podmínky pěstování a způsob zpracování. Barevné odrůdy obsahují více fenolů a anthokyanů, zatímco žluté odrůdy jsou bohatší …moreAbstract:
Potato is a significant agricultural crop that provides a valuable source of energy and a wide range of nutrients, such as vitamin C, provitamin A, phenolic compounds, iron, fiber, and other bioactive substances. The composition of potatoes can be influenced by various factors, such as genotype, growing conditions, and processing methods. Colored varieties contain more phenols and anthocyanins, while …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 21. 5. 2024
- Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Reader: Josef Soukup, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FIALOVÁ, Klára. \textit{Změny smažicího média při přípravě hranolků z~fialových odrůd brambor}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/8z8etx/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vínnej
Katarína Čaklošová -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
The volatile carbonyl compounds formed during the oxidation of lipids in fish and fish products
Chibueze Benjamin Atuchukwu -
Inhibice oxidace lipidů během smažení pomocí přírodních antioxidantů
Alena Bulínová -
Oxidace proteinů během buněčné diferenciace
Eliška BECHNÁ -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková -
Vliv fenolových sloučenin v bramborách na oxidační stabilitu smažicího média při přípravě hranolků
Klára Fialová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights