Identifikace těkavých látek obsažených v růžích – Bc. Tereza Poláčková
Bc. Tereza Poláčková
Master's thesis
Identifikace těkavých látek obsažených v růžích
Identification of volatiles compounds in the roses
Abstract:
Tato diplomová práce je založena na hledání vhodných podmínek pro extrakci těkavých látek ze vzorků růží. Práce obsahuje teoretickou část, kde jsou zpracovány informace o vlastnostech a využití vonných látek, extrakčních a separačních technikách.Experimentální část se zabývá popisem analýzy těkavých látek a zahrnuje výsledky optimalizace a jednotlivých experimentů. Podmínky mikroextrakce tuhou fází …moreAbstract:
This diploma thesis is based on fading suitable conditions for the extraction of volatile compounds from samples of roses. Theses contains theoretical part where are processed some information about utilization of aromatic compounds, extraction and separation techniques. Experimental part deals with describing analysis of volatile compounds and includes the results of optimisation and each experiments …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2015
- Supervisor: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Poláčková, Tereza. Identifikace těkavých látek obsažených v růžích. Pardubice, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry / Analytical Chemistry
Theses on a related topic
-
Analýza profilu těkavých látek sladů s využitím modifikované\nl{} mikroextrakce tuhou fází
Pavla Adámková -
Analýza profilu těkavých látek pivovarských sladů s využitím \nl{}vakuem asistované mikroextrakce tuhou fází
Lucie Jiroutková -
Analýza profilu těkavých látek máku setého s využitím mikroextrakce tuhou fází
Michaela Martínková -
Optimalizace metody mikroextrakce na tuhou fázi pro stanovení perzistentních polutantů
Petr Hykyš -
Izolace emisí z potravinových obalů pomocí techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME)
Jakub Tomáško -
Mikroextrakce na tuhou fázi - optimální technika pro profilování aroma potravin
Kateřina Nořinská -
Využití techniky mikroextrakce na tuhou fázi (SPME) při forenzním šetření kvality vybraných potravin
Lucie Pelantová -
Využití mikroextrakce tuhou fází pro analýzu profilu těkavých látek chmele
Hana Štefanová