Změny v nutriční hodnotě zeleniny pěstované na půdě kontaminované arsenem – Michaela Kovandová
Michaela Kovandová
Bakalářská práce
Změny v nutriční hodnotě zeleniny pěstované na půdě kontaminované arsenem
The changes in nutritional value of vegetables cultivated on soil contaminated with arsenic
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem arsenu (As) na zkoumané nutriční hodnoty pěstované zeleniny. Cílem práce bylo zhodnocení působení As na nutriční hodnoty vybraných plodin. Byly definovány tři hypotézy: 1) Vlivem kontaminace půdy dojde ke snížení výnosu pěstované produkce; 2) Kontaminace půdy zvýší obsah toxického As v pěstované produkci; 3) Kontaminace půdy arsenem ovlivní obsah vybraných živin, …víceAbstract:
The bachelor thesis is focused on impact of arsenic on selected nutritional values of grown vegetables. The aim of this thesis was evaluation the As influence on nutritional values onto selected crops. Three hypotheses were defined: 1) Soil contamination causes yield reduction of the harvested crops; 2) Soil contamination increases amount of toxic As in harvested vegetables; 3) Soil contamination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Daniela Pavlíková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOVANDOVÁ, Michaela. \textit{Změny v~nutriční hodnotě zeleniny pěstované na půdě kontaminované arsenem}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/92qcp2/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kvalita zeleniny pěstované na půdě antropogenně kontaminované rizikovými prvky
Eliška Zátková -
Kvašená a sterilovaná zelenina - srovnání kvality domácí a průmyslově zpracované zeleniny
Vlastimil Ducký -
Kvalita ovoce a zeleniny na českém trhu
Kateřina RYSOVÁ -
Ochrana brukvovité zeleniny vůči škůdcům a jejich vliv na kvalitu produktů
Kateřina Kovaříková -
Vliv teploty a doby skladování na mikrobiologickou kvalitu balené salátové zeleniny
Veronika Krejčová -
Hodnocení pěstebních substrátů a jejich vlivu na produkci a kvalitu zeleniny
Tereza Kršková -
Vliv kontaminace životního prostředí na kvalitu listové zeleniny
Silvie Jančíková
Název
Vložil
Vloženo
Práva