Identifikace a kvantifikace vybraných skupin bakterií v medu s různým geografickým původem – Bc. Karolína Konopásková
Bc. Karolína Konopásková
Master's thesis
Identifikace a kvantifikace vybraných skupin bakterií v medu s různým geografickým původem
Identification and quantification of selected bacterial groups in honeys from different localities
Anotácia:
Med je vzácný přírodní produkt, jehož léčivé účinky jsou známy již po tisíciletí. Vyznačuje se antioxidačním, protizánětlivým a antibakteriálním působením, zvyšuje přilnavost kožních štěpů, podporuje proces hojení ran a slouží jako prevence proti kašli. Dietetický význam medu ovlivňuje široké spektrum biologicky aktivních látek. Kromě sacharidů, vody, dusíkatých látek, vitaminů, minerálních látek a …viacAbstract:
Honey is an unique natural product, which has been known for its medicinal properties for a thousand years. Honey has antioxidant, anti-inflammatory and antibacterial effect. Honey also increases the adhesion of skin grafts, supports wound healing process and helps to prevent cough. The dietetic importance of honey affects a broad spectrum of biological active compoments such as carbohydrates, water …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KONOPÁSKOVÁ, Karolína. \textit{Identifikace a kvantifikace vybraných skupin bakterií v medu s různým geografickým původem}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/93x0jh/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva