Martina Suchá
Bachelor's thesis
Význam suchých skořápkových plodů ve výživě
The importance of nuts in the diet
Abstract:
Suché skořápkové plody neboli ořechy patří mezi ovoce. Nejvýznamnějšími zástupci této skupiny jsou vlašské a lískové ořechy, mandle, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, piniové oříšky a kešu oříšky. Ořechy jsou nejvíce bohaté na tuky, průměrný podíl tuků tvoří asi 55 %. Významný je také podíl kvalitních bílkovin (20 %) a sacharidů, které jsou přítomny zejména ve formě vlákniny (12 %). Důležitá …moreAbstract:
Dry shell fruits - the nuts; are among in fruits. The most important representatives of this group are walnuts and hazelnuts, almonds, pecans, Brazil nuts, pistachios, pine nuts and cashews. In nuts are the most fats, the average proportion of fat constitutes is about 55%. Important is also the proportion of high quality proteins (20%) and carbohydrates that are present particularly in the form of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Jan Táborský, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SUCHÁ, Martina. \textit{Význam suchých skořápkových plodů ve výživě}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/948414/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Soňa Hermanová -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová -
Suché skořápkové plody ve výživě člověka
Iveta CHLEBIŠOVÁ -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová -
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Veronika Kudelová -
Využití moderních analytických technik pro hodnocení kvality suchých skořápkových plodů
Veronika Valerová -
Zastoupení vybraných minerálních látek v různých druzích suchých skořápkových plodů
Martina Suchá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights