Bc. Ondřej Černý

Master's thesis

Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování

Microbial community changes during fermentation of milk products and after their storage
Abstract:
Data o výskytu bakterií bez použití méně spolehlivé a časově náročné kultivace můžeme získat využitím molekulárně biologických metod, jako jsou např. kvantitativní real time PCR nebo metagenomická analýza sekvenováním. V poslední době rostou možnosti využívání pyrosekvenování; především sekvence 16S rRNA genu je velmi používaná pro identifikace bakteriálních společenstev v různých typech vzorků. Tímto …more
Abstract:
The data about the occurrence of bacteria without using less reliable and time-consuming culturing can be obtained using molecular biology methods such as quantitative real time PCR or metagenomic sequencing analysis. In recent years, growing possibilities of using pyrosequencing, especially the sequence of 16S rRNA gene, is very used for identification of bacterial communities in different types of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2015
  • Supervisor: M.Sc. Barbora Klanicová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta