Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování – Bc. Ondřej Černý
Bc. Ondřej Černý
Master's thesis
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Microbial community changes during fermentation of milk products and after their storage
Anotácia:
Data o výskytu bakterií bez použití méně spolehlivé a časově náročné kultivace můžeme získat využitím molekulárně biologických metod, jako jsou např. kvantitativní real time PCR nebo metagenomická analýza sekvenováním. V poslední době rostou možnosti využívání pyrosekvenování; především sekvence 16S rRNA genu je velmi používaná pro identifikace bakteriálních společenstev v různých typech vzorků. Tímto …viacAbstract:
The data about the occurrence of bacteria without using less reliable and time-consuming culturing can be obtained using molecular biology methods such as quantitative real time PCR or metagenomic sequencing analysis. In recent years, growing possibilities of using pyrosequencing, especially the sequence of 16S rRNA gene, is very used for identification of bacterial communities in different types of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2015
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/y29vq/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2015
- Vedúci: M.Sc. Barbora Klanicová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERNÝ, Ondřej. \textit{Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování}. Online. Diplomová práca. Brno: Masarykova univerzita, Faculty of Science. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/94m5ct/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / odbor:
Experimental Biology / Special Biology
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Studium nasákavosti a změny pH hydrogelů na bázi PVA
Karla Řápková -
Vliv teplotních a cyklických změn pH na geometrii vybraných iontovýměnných membrán
Lukáš Tuzar -
Změny pH půdy a potřeba vápnění
Alena Tomanová