Dopad udržitelné produkce potravin na chování spotřebitele – Bc. Guldana Yerengaliyeva
Bc. Guldana Yerengaliyeva
Diplomová práce
Dopad udržitelné produkce potravin na chování spotřebitele
Impact of sustainable food production on consumer behaviour
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem udržitelné produkce potravin na chování spotřebitelů. K dosažení cíle práce byla provedena analýza ekologického zemědělství v EU a v ČR, analýza trhu s biopotravinami v ČR a posouzení ochoty platit vyšší cenu za biopotraviny. Bylo také provedeno dotazníkové šetření mezi spotřebiteli s cílem zjistit jejich názor na biopotraviny a nákupní chování vůči těmto produktům …víceAbstract:
This thesis examines the impact of sustainable food production on consumer behaviour. In order to achieve the aim of the thesis, an analysis of organic farming in the EU and the Czech Republic, an analysis of the organic food market in the Czech Republic and an assessment of the willingness to pay a higher price for or-ganic food were carried out. A questionnaire survey was also conducted among consumers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Jana Stávková, CSc.
- Oponent: Irena Antošová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Provozně ekonomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Ekonomika a management / Marketing a obchod
Práce na příbuzné téma
-
Francouzské poutní místo Taizé: motivy a postoje českých turistů
Kristýna Solaříková -
Hodnoty, motivy a postoje u pacientek s hraniční poruchou osobnosti ve vztahu k léčbě
Diana GOROLOVÁ -
Kybernetická bezpečnost a edukativní činnost u Armády České republiky a Vojenské policie
Jan Štach -
Motivy a postoje hostů ke spropitnému v hostinském zařízení
Tadeáš Maršálek -
Motívy a postoje hosťov reštaurácií k prepitnému
Barbora Krausová -
Analýza postojů spotřebitelů k produktům ekologického zemědělství
Natálie Karasová -
Ekologické zemědělství a motivace spotřebitelů
Alžběta Holubová -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská