Faktory ovlivňující výživovou hodnotu ryb – MSc. Sarvenaz KHALILITILAMI
MSc. Sarvenaz KHALILITILAMI
Disertační práce
Faktory ovlivňující výživovou hodnotu ryb
Factors influencing nutritional value of fish
Abstract:
Pokud posuzujeme rybu jako potravinu, soustředíme se především na n-3 LC-PUFA, zvláště na EPA a DHA mastné kyseliny. Kromě toho je zřejmé, že také proteiny a peptidy v rybách mají nejen vysokou nutriční hodnotu, ale také dopad na lidské zdraví. Navíc může být ryba považována za dobrý zdroj některých minerálů, vitamínů a mikroživin. Obecně je třeba zdůraznit, že z pohledu lidské výživy a souvisejících …víceAbstract:
When considering fish as food, first of all the n-3 LC-PUFA, particularly EPA and DHA are in focus. Furthermore, it gets obvious that the proteins and peptides in fish have not only a high nutritional value but also impact on human health issues. In addition, fish can be considered as a good source of several minerals, vitamins and micronutrients. The overall aim of the thesis was to highlight different …víceAbstract:
otřeba dalšího hodnocení různých typů zmíněného hmyzího krmiva se stupňujícím se přídavkem hmyzí složky nebo využití i jiných druhů hmyzu ke krmení masožravých ryb.
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 3. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jan Mráz, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KHALILITILAMI, Sarvenaz. Faktory ovlivňující výživovou hodnotu ryb. Vodňany, 2019. disertační práce (Ph.D.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodDoktorský studijní program / obor:
Zootechnika / Rybářství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva