Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií – Ing. Lukáš KES
Ing. Lukáš KES
Diplomová práce
Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií
Pseudocereals, their imlementation to bakery´s technology.
Anotace:
Tato práce je zaměřena na oblast cereálií a cereálních technologií, jejich alternativních dru-hů, známých jako pseudocereálie. Jsou zde informace o třech základních pseudocereáliích popsaných v literatuře {--} Pohance seté (Fagopyrum esculentum), Amarantu (Amaranthus spp.) a Quinoi (Chenopodium quinoa). Práce podává přehled o jejich pěstování, výnosech chemickém a nutričním složení, technologii zpracování …víceAbstract:
This work do specialized on area of cereals and cereals technologies, their alternative kinds -pseudocereals. There are information about three basic pseudocereals described in literature {--} Buckwheat sown (Fagopyrum esculentum), Amarant (Amaranthus spp.) and Quinoa (Chenopodium quinoa). Work serve summary about their cultivation, produce, chemical and nutritive structure, technology processing and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2007
Identifikátor:
5197
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KES, Lukáš. Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií. Zlín, 2007. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 31. 05. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka
Irena ŠESTÁKOVÁ -
Kvalita merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) z hlediska obsahových látek
Kateřina Křivánková -
Phenotypic and metabolomic characterization of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): Identification of superior genetic resources
Lucie Dostalíková -
Influence of environment and genotype on accumulation of selected antioxidants in quinoa (Chenopodium quinoa Willd.)
Leiter Granda Cruz -
Využití merlíku chilského - quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) v potravinářství
Kateřina Křivánková -
Význam a uplatnění merlíku čilského (Chenopodium quinoa Willd.) ve výživě člověka
Věra BIGASOVÁ -
Srovnání nutriční hodnoty quinoy (Chenopodium quinoa) s vybranými plodinami
Jana Říhová -
Návrh vhodné technologie pro pěstování druhů rodu Chenopodium jako listové zeleniny
Zuzana TRABALIKOVÁ