Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace – Jitka JAKEŠOVÁ
Jitka JAKEŠOVÁ
Bachelor's thesis
Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace
Iodine content in milk and milk whey during lactation
Abstract:
Mléko je významným přirozeným zdrojem jódu v lidské výživě. Obsah jódu v mléce je objektivním ukazatelem saturace dojnic jódem. Práce přináší údaje o obsahu jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace a další vlivy, které na jeho obsah působí. Do pokusu bylo zařazeno 12 dojnic na počátku laktace z chovu Haklovy Dvory nacházející se v blízkosti Českých Budějovic. Vzorky mléka byly odebírány s …moreAbstract:
Milk is an important natural resource of iodine in human nutrition. The content of iodine in milk is an objective indicator of iodine saturation of cows. My work shows data about iodine content in milk and whey during lactation and other factors which affect the iodine contents. The experiment includes 12 milkers at the beginning of their lactation. This milkers are from breeding Haklovy Dvory, which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Jan Trávníček, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JAKEŠOVÁ, Jitka. \textit{Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/98ytq7/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
JAKEŠOVÁ, Jitka. Obsah jódu v mléce a mléčné syrovátce v průběhu laktace. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Mléčný výrobek s přídavkem kravské syrovátky
Alžběta Kosařová -
Význam jodu ve výživě lidí a hospodářských zvířat
Martina Erbanová -
Kravské mléko jako přirozený zdroj jodu v lidské výživě
Lucie VÍTKOVÁ -
Obsah jodu v mléce z konvenčních a ekologických chovů
Michaela HOLÍKOVÁ -
Faktory ovlivňující obsah jódu v mléce a mléčných výrobcích
Michaela Lukáčová -
Mléko jako zdroj stopových prvků
Jana BOUCHALOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights