Vliv konzumace mléka a mléčných výrobků na lidský organismus – Kamila Kadlecová
Kamila Kadlecová
Bakalářská práce
Vliv konzumace mléka a mléčných výrobků na lidský organismus
The effect of milk and dairy consumption on the human body
Anotace:
Mléko a mléčné výrobky mají v jídelníčcích po celém světě své místo. V České republice byla spotřeba kravského mléka v roce 2021 56,6 l/osobu/rok, zároveň z jiných druhů připadalo pouhých 0,1 l kozího mléka/osobu/rok, proto se práce zabývá hlavně kravským mlékem a mléčnými výrobky, a to se zaměřením na zdraví. Nicméně cílem taky bylo vyvodit závěr, jestli mohou představovat pro konzumenta nějaké riziko …víceAbstract:
Milk and dairy products have a place in diets all over the world. In the Czech Republic, the consumption of cow's milk in 2021 was 56.6 litres/person/year, while only 0.1 litres/person/year of goat's milk was consumed from other species, so this paper focuses mainly on cow's milk and dairy products, with a focus on health. However, the aim was also to conclude whether they may pose any risk to the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 23. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Mariana Vadroňová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KADLECOVÁ, Kamila. \textit{Vliv konzumace mléka a mléčných výrobků na lidský organismus}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/993qpj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Potravní alergie a intolerance u psů
Anna Marečková -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Hodnocení kvality stravy u pacientů s indikací některé ze základních diet
Klára VAŇKOVÁ -
Nordic diet nejen pro inspiraci
Eliška Lagová -
Strava při fenylketonurii v dětském věku a její finanční náročnost
Alena KONIAKOVSKÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva