Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními – Eva MACHÁČKOVÁ
Eva MACHÁČKOVÁ
Bachelor's thesis
Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními
Tea Production in Organic Quality and Sensory Comparison with Conventional Teas
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá senzorickým porovnáním biočajů s čaji konvenčními. Práce v teoretické části popisuje historii firmy Sonnentor s.r.o., něco málo slov o ekologickém zemědělství, jeho právní úpravu, vývoj a rozvoj. Dále je uvedena charakteristika bioproduktů, jejich značení, požadavky a certifikace biopěstitelů. Seznámíme se s historií čaje, čajovníkem, jeho zpracováním, balením, přípravou …moreAbstract:
This bachelor?s thesis deals with sensory comparison of organic and conventional teas. In the theoretical part, the history of the company Sonnentor s.r.o. is described; a few words on organic farming, its legal regulations and its development are said. Furthermore, organic products characteristics are discussed, their labelling, requirements and organic farmers certification. The tea and tea maker …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 8. 2011
Identifier:
22729
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MACHÁČKOVÁ, Eva. \textit{Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/99mbbz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MACHÁČKOVÁ, Eva. Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 08. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Hodnocení odrůdového sortimentu mrkví v systému ekologického zemědělství
Anna Řičánková -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Preference barev jako indikátor dlouhodobého emočního nastavení
Jitka Bednaříková -
Chuť barev
Daniel DUFEK -
Chuť na kremroli aneb upocené letní odpoledne
Jan PISKAČ -
Motivace žáků SZŠ, aneb vytrácí se během studia chuť pomáhat druhým?
Alena Dvořáková -
Marketingová a komunikační strategie kuchařky S jídlem roste chuť
Petra Kovácsová -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková