Caffeine content of Honduran coffee on the Czech market – Kateřina Beránková
Kateřina Beránková
Bachelor's thesis
Caffeine content of Honduran coffee on the Czech market
Abstract:
Many elements, including internal factors such as coffee terroir and post-harvest techniques like roasting and external ones like caffeine content, have a great impact on coffee’s complex flavour. However, the relationship between caffeine content and sensory attributes in coffee is a subject of ongoing research. The main aim of the thesis, which focuses on both specialty and commercial coffee, was …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2023
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BERÁNKOVÁ, Kateřina. \textit{Caffeine content of Honduran coffee on the Czech market}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Tropical AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/99qbu0/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesBachelor programme:
International Cooperation in Agricultural and Rural Development
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
ANALÝZA SLOŽEK ESPRESSA PŘIPRAVENÉHO Z RŮZNĚ PRAŽENÝCH KÁVOVÝCH ZRN ODRŮDY COFFEA ARABICA L.
Lukáš KUČERA -
Analysis of factors influencing the adaptation behaviour of small-scale coffee farmers towards a climate change: The case of Ethiopia
Lucie Jiříková -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
Stanovení monoaminů ve vzorcích mikrodialyzátu pomocí HPLC s elektrochemickou detekcí
Vítězslav Klíma -
Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC
Monika Ondroušková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights