Bc. Zdeněk ELFMARK
Bachelor's thesis
Gastronomie a zdravý životní styl
Gastronomy and health style of life
Abstract:
Hlavním tématem této práce je pohled na zdravou výživu, její vliv na správnou funkci lidského organismu a jak do této oblasti zasahuje dnešní gastronomie. V práci je věnována pozornost hlavním složkám výživy, jejich ovlivňování lidského organismu na způsoby stravování, jak dnešní gastronomie bojuje s civilizačními onemocněními a věnuje se pozornost sestavování jídelních lístků a doporučeným výživovým …moreAbstract:
Main subject of this work is view on healthy nutrition, its influence of right function of human organism and how into this area intervene today{\crq}s gastronomy. In work the attention is paid to main components of food, their influence on human organism to manners of food, how today{\crq}s gastronomy fights with the civilization diseases and pays attention to formation of menu and to registered nutrition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 8. 2008
Identifier:
7976
Thesis defence
- Date of defence: 1. 9. 2008
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ELFMARK, Zdeněk. Gastronomie a zdravý životní styl. Kroměříž, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 05. 08. 2008
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemie a technologie potravin
Theses on a related topic
-
Energetická hodnota stravy vězňů Vazební věznice
Zdeněk BARTOŠ -
Složení a energetická hodnota potravin se zaměřením na první dětské nemléčné příkrmy
David Růžička -
Nutriční hodnota stravy v zařízeních s pečovatelskou službou
Monika KOHOUTOVÁ -
Posouzení energetické a biologické hodnoty stravy žáků ZŠ
Markéta NOVÁ -
Porce vs. výživové doporučené dávky u dětí do 18 let
Martin Krobot -
Finanční náklady plnění výživových doporučených dávek u dospělé populace
Vít Kříčka -
Vliv proteinových doplňků stravy na lidské zdraví a metabolismus
Martina Chromá -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová