Kvalita jedlých olejů obohacených extrakty aromatických rostlin – Irena MACHÁČKOVÁ
Irena MACHÁČKOVÁ
Bakalářská práce
Kvalita jedlých olejů obohacených extrakty aromatických rostlin
Quality of vegetable oils enriched with aromatic herb extracts
Anotace:
Teoretická část bakalářské je věnována výrobě, složení, vlastnostem a využití jedlých olejů se zaměřením na olej slunečnicový, řepkový a olivový; dále pak informace o přírodních antioxidantech se zaměřením na mátu klasnatou (Mentha spicata), bazalku pravou (Ocimum basilicum) a tymián obecný (Thymus vulgaris). Plynovou chromatografií bylo analyzováno složení silic získaných hydrodestilací a fotometricky …víceAbstract:
The theoretical part of the bachelor thesis summaries the knowledge about production, composition, properties and use of sunflower, rapeseed, and olive oils. Furthermore the theoretical part is focused on natural antioxdiants such as spearmint (Mentha spicata), basil (Ocimum basilicum) and thyme (Thymus vulgaris). Essential oils were obtained via hydrodestialtion and analyzed by gas chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Sanja Ćavar Zeljković, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MACHÁČKOVÁ, Irena. Kvalita jedlých olejů obohacených extrakty aromatických rostlin. Olomouc, 2019. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Studium enzymů s diaminooxidasovou a aminoaldehyddehydrogenasovou aktivitou v reakci na teplotní stres hrachu setého (Pisum sativum).
Jana ŠTANCLOVÁ -
Oxidační stabilita tuku jedlého hmyzu
Petra Belfínová -
Stabilita stolních olejů
Zuzana Benedová -
Oxidační a tepelná stabilita jedlých olejů
Petra Kučerová -
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Petra Škvorová -
Stanovení oxidační stability lněného oleje
Helena Černá -
Změny sušiny a oxidační stability ořechů po ošetření mikrovlnným zářením
Jan Obdržálek -
Změny stability ořechů a máku vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Klára Vašíčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva