Bc. Kristýna MIKOVÁ

Master's thesis

Bakteriocinotypizace kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin

Typization of bacteriocins produced by Escherichia coli strains isolated from food
Abstract:
Koliciny a mikrociny jsou antibakteriální toxiny produkované bakteriemi Escherichia coli a příbuznými druhy či rody čeledi Enterobacteriaceae. Tato práce popisuje jejich základní vlastnosti a snaží se je klasifikovat. Možnosti jejich stanovení jsou nejen mikrobiologické, ale zejména pomocí metod molekulární biologie ? nejběžněji metodou PCR. Cílem této práce bylo aplikovat systém typizace 21 kolicinů …more
Abstract:
Colicins and microcins are antibacterial toxins produced by Escherichia coli and related species or genera of Enterobacteriaceae. The basic characteristics and classification of colicins were described. Possibilities of determination are not only microbiological but also by methods of molecular biology - the most common is PCR. The aim of this study was to apply the system of colicin determination …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2011
Identifier: 21762

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Magda Doležalová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MIKOVÁ, Kristýna. Bakteriocinotypizace kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production