Bakteriocinotypizace kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin – Bc. Kristýna MIKOVÁ
Bc. Kristýna MIKOVÁ
Master's thesis
Bakteriocinotypizace kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin
Typization of bacteriocins produced by Escherichia coli strains isolated from food
Anotácia:
Koliciny a mikrociny jsou antibakteriální toxiny produkované bakteriemi Escherichia coli a příbuznými druhy či rody čeledi Enterobacteriaceae. Tato práce popisuje jejich základní vlastnosti a snaží se je klasifikovat. Možnosti jejich stanovení jsou nejen mikrobiologické, ale zejména pomocí metod molekulární biologie ? nejběžněji metodou PCR. Cílem této práce bylo aplikovat systém typizace 21 kolicinů …viacAbstract:
Colicins and microcins are antibacterial toxins produced by Escherichia coli and related species or genera of Enterobacteriaceae. The basic characteristics and classification of colicins were described. Possibilities of determination are not only microbiological but also by methods of molecular biology - the most common is PCR. The aim of this study was to apply the system of colicin determination …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2011
Identifikátor:
21762
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MIKOVÁ, Kristýna. Bakteriocinotypizace kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production