Amálie Hübnerová
Bachelor's thesis
Chlorofyl a jeho význam pro zdraví
Chlorophyll and its importance for health
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá chlorofylem a jeho významem pro zdraví. Zaměřuje se na popis stavby chlorofylu jako rostlinného pigmentu a organely chloroplastu, ve které se vyskytuje. Jsou zde popsány vlastnosti, které jsou důležité pro fotosyntézu. Byla prozkoumána jeho aplikace v potravinářství a vliv na zdraví jako antioxidantu nebo použití při prevenci chronických chorob jako je rakovina, Diabetes …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with chlorophyll and its importance for health. It focuses on describing the structure of chlorophyll as a plant pigment and the organelle chlo-roplast in which it located. Properties that are important for photosynthesis are described here. Its application in the food industry and effect on health as an antio-xidant or use in the prevention of chronic diseases such as cancer …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Jana Simonová, Ph.D.
- Reader: Jitka Pokorná, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
Iveta MAŠKOVÁ -
Možnosti snižování odpadu v gastronomii a potravinářství v kontextu cirkulární ekonomiky
Katarína Vezérová -
Vývoj a současný stav trhu práce v zemědělství a v potravinářství na území okresu Přerov
Filip Jadlovský -
Management jakosti v potravinářství
Jiří Papst