Význam pochutin ve výživě a kulinárních úpravách potravin – Dana Žížalová
Dana Žížalová
Bakalářská práce
Význam pochutin ve výživě a kulinárních úpravách potravin
Significance of spicy, cocoa, tea and coffee in nutrition and culinary processing of foods
Anotace:
Pochutiny jsou nedílnou součástí každodenní stravy lidí. Jedná se o poživatiny, kteréve většině případů nemají žádnou nutriční hodnotu. Přesto jsou konzumovány pro jejichnápadnou chuť a vůni, za účelem povzbuzení centrální nervové soustavy a v některýchpřípadech i pro jejich léčebné účinky.Do pochutin konzumovaných pro organoleptické vlastnosti lze zařadit koření a bylinky.Jsou to čerstvé či sušené …víceAbstract:
Stimulants are anintegral part of people's daily diet. These are eatable and drinkable foodstuff that in most cases have no nutritional value. Nevertheless they are consumed for their striking distinctive taste and smell, to stimulate the central nervous system and in some cases for their therapeutic effects.Spices and herbs are commonly included in those stimulants which are consumed for their organoleptic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽÍŽALOVÁ, Dana. \textit{Význam pochutin ve výživě a kulinárních úpravách potravin}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/9d6sue/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Antinutriční látky v potravinách
Denisa Němcová -
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Stanovení nutričních hodnot vybraných dřevin pro okusovače v zoologických zahradách v ČR s ohledem na obsah antinutričních látek
Martina Maličká -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Podnikatelský plán na otevření stánku s Bubble tea
Duy Thai Tran -
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen -
Factors influencing consumer purchasing intention on Thai herbal tea in Germany
Sukontha Surattanaporn
Název
Vložil
Vloženo
Práva