Stanovení skladby mastných kyselin v suchých skořápkových plodech – Bc. Monika Cejpková
Bc. Monika Cejpková
Diplomová práce
Stanovení skladby mastných kyselin v suchých skořápkových plodech
Determination of fatty acid composition in nut oils
Anotace:
Suché skořápkové plody (ořechy) jsou ceněny pro svoje senzorické a nutriční vlastnosti, především díky vysokému obsahu oleje bohatého na nenasycené mastné kyseliny, které mají nezastupitelnou roli v lidské výživě. Cílem diplomové práce bylo stanovit a porovnat skladbu mastných kyselin obsažených v olejích suchých skořápkových plodů běžně dostupných v ČR. Pro tuto práci bylo vybráno osm druhů skořápkových …víceAbstract:
Nuts are valued for their sensoric and nutritional attributes, especially for the high content of oil, rich in unsaturated fatty acids, which are important in human nutriton. The aim of this thesis was to determine and compare the fatty acids profile in the oils of different nut types which are commonly available in the CR. Eight types of nuts were chosen for the purposes of this study (hazelnuts, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
CEJPKOVÁ, Monika. \textit{Stanovení skladby mastných kyselin v suchých skořápkových plodech}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/9f0ypw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Soňa Hermanová -
Tropické skořápkové plody a jejich nutriční hodnota
Terezie Baitlová -
Suché skořápkové plody ve výživě člověka
Iveta CHLEBIŠOVÁ -
Vláknité mikromycety jako kontaminanty sušeného ovoce a suchých skořápkových plodů.
Daniela Fabiánová -
Hodnocení mykotoxinů v suchých skořápkových plodech.
Hana Maturová -
Význam suchých skořápkových plodů ve výživě
Martina Suchá -
Stanovení vitaminu E v suchých skořápkových plodech
Veronika Kudelová -
Využití moderních analytických technik pro hodnocení kvality suchých skořápkových plodů
Veronika Valerová
Název
Vložil
Vloženo
Práva