Hodnocení nutričních hodnot pokrmů z čínských restaurací – Bc. Lucie Rejchrtová
Bc. Lucie Rejchrtová
Diplomová práce
Hodnocení nutričních hodnot pokrmů z čínských restaurací
Evaluation of the nutritional values of the dishes from Chinese restaurants
Anotace:
Čínská kuchyně je jedna z celosvětově nejoblíbenějších, a proto cílem této práce bylo popsat původní podobu složení tradiční čínské stravy a zjistit, v čem se liší čínské pokrmy podávané mimo Čínu. Tradiční čínská kuchyně je převážně vegetariánská a dokáže využít velice rozličné zdroje potravy. Pokrmy podávané v čínských restauracích ve světě se od tradiční čínské kuchyně liší hlavně použitím lokálních …víceAbstract:
Chinese cuisine is one of the world's most popular, so the aim of this thesis was to describe the original form of the composition of the traditional Chinese diet and to find out in what differs Chinese dishes served outside China. Traditional Chinese cuisine is predominantly vegetarian and can use very different food sources. Dishes served in Chinese restaurants around the world differ from traditional …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Réblová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
REJCHRTOVÁ, Lucie. \textit{Hodnocení nutričních hodnot pokrmů z čínských restaurací}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/9g7nxa/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey -
Nutritional potential of new oat and spring wheat cultivars
Kshitiz Pokhrel -
Komparace výživových hodnot v různých dietách
Diana Kanderová -
Čínská kuchyně jako lék - historická a současná perspektiva
Kateřina BABKOVÁ -
Mýty a fakta čínské kuchyně - autentičnost kuchařek o čínské kuchyni vydaných v Česku
Kateřina ŠAMAJOVÁ -
Kategorizace sichuanské kuchyně a její specifika
Daria Ishchuk -
Analýza gastronomické kultury v Čínské lidové republice
Tai Ge Liu
Název
Vložil
Vloženo
Práva