Hodnocení nutričních hodnot pokrmů z čínských restaurací – Bc. Lucie Rejchrtová
Bc. Lucie Rejchrtová
Master's thesis
Hodnocení nutričních hodnot pokrmů z čínských restaurací
Evaluation of the nutritional values of the dishes from Chinese restaurants
Abstract:
Čínská kuchyně je jedna z celosvětově nejoblíbenějších, a proto cílem této práce bylo popsat původní podobu složení tradiční čínské stravy a zjistit, v čem se liší čínské pokrmy podávané mimo Čínu. Tradiční čínská kuchyně je převážně vegetariánská a dokáže využít velice rozličné zdroje potravy. Pokrmy podávané v čínských restauracích ve světě se od tradiční čínské kuchyně liší hlavně použitím lokálních …moreAbstract:
Chinese cuisine is one of the world's most popular, so the aim of this thesis was to describe the original form of the composition of the traditional Chinese diet and to find out in what differs Chinese dishes served outside China. Traditional Chinese cuisine is predominantly vegetarian and can use very different food sources. Dishes served in Chinese restaurants around the world differ from traditional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Sabolová, Ph.D.
- Reader: Zuzana Réblová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
REJCHRTOVÁ, Lucie. \textit{Hodnocení nutričních hodnot pokrmů z čínských restaurací}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/9g7nxa/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey -
Nutritional potential of new oat and spring wheat cultivars
Kshitiz Pokhrel -
Komparace výživových hodnot v různých dietách
Diana Kanderová -
Čínská kuchyně jako lék - historická a současná perspektiva
Kateřina BABKOVÁ -
Mýty a fakta čínské kuchyně - autentičnost kuchařek o čínské kuchyni vydaných v Česku
Kateřina ŠAMAJOVÁ -
Kategorizace sichuanské kuchyně a její specifika
Daria Ishchuk -
Analýza gastronomické kultury v Čínské lidové republice
Tai Ge Liu
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights