Faktory ovlivňující mrazitelnot ejakulátu býků – Bc. Tereza Dvorská
Bc. Tereza Dvorská
Diplomová práce
Faktory ovlivňující mrazitelnot ejakulátu býků
Factors influencing the bull sperm freezability
Anotace:
Vaječný žloutek je běžnou složkou ředidel používaných ke kryokonzervaci spermií. Na základě jeho substituce nízkodenzitním lipoproteinem (LDL, z angl. low density lipoprotein) bylo zjištěno, že právě tato složka udává jeho kryoprotektivní vlastnosti. Chrání tak spermie proti chladovému šoku a dalším změnám čímž je udržována jejich fertilizační schopnost i po rozmrazení. Kvalita spermií v inseminační …víceAbstract:
An egg yolk is a common component of diluents used as protectants of sperm cells during the process of cryopreservation. Its substitution by low density lipoproteins (LDL) has shown that it is the LDL that provides the egg yolk with its cryoprotective characteristics: it protects sperms against cold shock and other changes, thus helping to preserve their fertilization ability even after the freezing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Radko Rajmon, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVORSKÁ, Tereza. \textit{Faktory ovlivňující mrazitelnot ejakulátu býků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/9hsxae/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva