Tereza Novotná

Bachelor's thesis

Mercury in fish products

Rtuť v rybích výrobcích
Abstract:
Tato studie se zabývá výskytem rtuti v rybách a rybích produktech, konkrétně v rybích omáčkách. Přesné stanovení a kvantifikace obsahu rtuti v různých druzích potravin jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti potravin. Tato práce se také zabývá výskytem rtuti v ekosystémech, její bioakumulací v různých druzích ryb a možnými zdravotními důsledky pro spotřebitele. Dále popisuje specifické postupy používané …more
Abstract:
This study examines the occurrence of mercury in fish and seafood products, namely fish sauces. Accurate identification and quantification of mercury levels in different types of food are essential to guaranteeing food safety. This thesis also deals with the occurrence of mercury in ecosystems, its bioaccumulation in different fish species, and the potential health consequences for consumers. Furthermore …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: doc. Mgr. Pavlína Pelcová, Ph.D.
  • Reader: Marija Radojičić, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme:
Food Technology

Theses on a related topic