Tereza Novotná
Bachelor's thesis
Mercury in fish products
Rtuť v rybích výrobcích
Abstract:
Tato studie se zabývá výskytem rtuti v rybách a rybích produktech, konkrétně v rybích omáčkách. Přesné stanovení a kvantifikace obsahu rtuti v různých druzích potravin jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti potravin. Tato práce se také zabývá výskytem rtuti v ekosystémech, její bioakumulací v různých druzích ryb a možnými zdravotními důsledky pro spotřebitele. Dále popisuje specifické postupy používané …moreAbstract:
This study examines the occurrence of mercury in fish and seafood products, namely fish sauces. Accurate identification and quantification of mercury levels in different types of food are essential to guaranteeing food safety. This thesis also deals with the occurrence of mercury in ecosystems, its bioaccumulation in different fish species, and the potential health consequences for consumers. Furthermore …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: doc. Mgr. Pavlína Pelcová, Ph.D.
- Reader: Marija Radojičić, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Příjem rtuti ze sladkovodních a mořských ryb
Kateřina Sádovská