Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka – Lenka Dědinová
Lenka Dědinová
Master's thesis
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Effect of Chlorella sp. supplementation on fatty acid profile of cow milk
Abstract:
Mléčný tuk obsahuje vysoký podíl nasycených mastných kyselin, část z tohoto podílu tvoří kyseliny s krátkým řetězcem, které jsou snadno stravitelné. Avšak nasycené mastné kyseliny jsou látky, které mohou způsobit při vyšší spotřebě onemocnění srdce a cév. Nenasycené mastné kyseliny jsou v mléce zastoupeny monoenovými (MUFA) a polyenovými (PUFA) kyselinami. Nenasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem …moreAbstract:
Saturated fatty acids are the highest of the milk lipid content. Short chain acids are an easily digestible part of these saturated fatty acids. However, saturated acids can cause cardiovascular issues in high consumption. Unsaturated fatty acids are either monounsaturated (MUFA) or polyunsaturated fatty acids (PUFA). Long chain unsaturated fatty acids (n-6, n-3) are required for the synthesis of tissue …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslava Potůčková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DĚDINOVÁ, Lenka. \textit{Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/9j0kh8/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na kvalitu kozího mléka
Lenka Vrbková -
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka
Monika Surmová -
Pozitivní účinky bioaktivních látek z řas Chlorella a Eustigmatos/Vischeria
Magdaléna ŠAFÁŘOVÁ -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights