Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka – Lenka Dědinová
Lenka Dědinová
Master's thesis
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Effect of Chlorella sp. supplementation on fatty acid profile of cow milk
Anotácia:
Mléčný tuk obsahuje vysoký podíl nasycených mastných kyselin, část z tohoto podílu tvoří kyseliny s krátkým řetězcem, které jsou snadno stravitelné. Avšak nasycené mastné kyseliny jsou látky, které mohou způsobit při vyšší spotřebě onemocnění srdce a cév. Nenasycené mastné kyseliny jsou v mléce zastoupeny monoenovými (MUFA) a polyenovými (PUFA) kyselinami. Nenasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem …viacAbstract:
Saturated fatty acids are the highest of the milk lipid content. Short chain acids are an easily digestible part of these saturated fatty acids. However, saturated acids can cause cardiovascular issues in high consumption. Unsaturated fatty acids are either monounsaturated (MUFA) or polyunsaturated fatty acids (PUFA). Long chain unsaturated fatty acids (n-6, n-3) are required for the synthesis of tissue …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DĚDINOVÁ, Lenka. \textit{Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/9j0kh8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na kvalitu kozího mléka
Lenka Vrbková -
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka
Monika Surmová -
Pozitivní účinky bioaktivních látek z řas Chlorella a Eustigmatos/Vischeria
Magdaléna ŠAFÁŘOVÁ -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Názov
Vložil
Vložené
Práva