Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka – Lenka Dědinová
Lenka Dědinová
Diplomová práce
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Effect of Chlorella sp. supplementation on fatty acid profile of cow milk
Anotace:
Mléčný tuk obsahuje vysoký podíl nasycených mastných kyselin, část z tohoto podílu tvoří kyseliny s krátkým řetězcem, které jsou snadno stravitelné. Avšak nasycené mastné kyseliny jsou látky, které mohou způsobit při vyšší spotřebě onemocnění srdce a cév. Nenasycené mastné kyseliny jsou v mléce zastoupeny monoenovými (MUFA) a polyenovými (PUFA) kyselinami. Nenasycené mastné kyseliny s dlouhým řetězcem …víceAbstract:
Saturated fatty acids are the highest of the milk lipid content. Short chain acids are an easily digestible part of these saturated fatty acids. However, saturated acids can cause cardiovascular issues in high consumption. Unsaturated fatty acids are either monounsaturated (MUFA) or polyunsaturated fatty acids (PUFA). Long chain unsaturated fatty acids (n-6, n-3) are required for the synthesis of tissue …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DĚDINOVÁ, Lenka. \textit{Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/9j0kh8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na kvalitu kozího mléka
Lenka Vrbková -
Vliv zkrmování řasy Chlorella vulgaris na složení tuku kozího mléka
Monika Surmová -
Pozitivní účinky bioaktivních látek z řas Chlorella a Eustigmatos/Vischeria
Magdaléna ŠAFÁŘOVÁ -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva