Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus – Tereza Procházková
Tereza Procházková
Bakalářská práce
Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
The role of sweeteners in food, diet and their effects on human body
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá nejpoužívanějšími sladidly v potravinářském průmyslu a jejich vlivem na organismus člověka. Dle výživové hodnoty byla sladidla rozdělena na skupinu nutričních a nenutričních sladidel. Mezi nutriční sladidla byla zahrnuta sacharóza, fruktóza, glukózo-fruktózový sirup a cukerné alkoholy - xylitol, sorbitol a erythritol. Ze skupiny nenutričních sladidel byla diskutována sukralóza …víceAbstract:
The bechelor thesis deals with the most used sweeteners in the food industry and their influence on the human body. According to the nutritional value, the sweeteners were divided into a group of nutritive and non-nutritive sweeteners. Nutritive sweeteners included sucrose, fructose, glucose-fructose syrup, and sugar alcohols - xylitol, sorbitol and erythritol. Among the non-nutritive sweeteners, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PROCHÁZKOVÁ, Tereza. \textit{Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/9k6vfs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Schopnost bakterií využívat syntetická sladila a cukerné alkoholy jako zdroj energie
Tereza Procházková -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš -
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Pavel PIHLÍK -
Netradiční přírodní rostlinná sladidla
Jana LEŽÁKOVÁ -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová
Název
Vložil
Vloženo
Práva