Bc. Kamil Šín

Diplomová práce

Vliv fermentace a skladování na jakostní parametry fermentovaných mléčných výrobků

Influence of fermentation and storage on quality parameters of fermented dairy products
Anotace:
Diplomová práce se zabývá fermentovanými mléčnými výrobky. Teoretická část práce se věnuje legislativnímu rozdělení fermentovaných mléčných výrobků, popisuje suroviny potřebné pro jejich výrobu, zaměřuje se na mikroorganismy umožňující fermentaci a technologie výroby jednotlivých druhů fermentovaných mléčných výrobků. V experimentální části byla provedena pokusná výroba jogurtů lišících se tučností …více
Abstract:
This diploma thesis deals with fermented dairy products. The theoretical part of the work deals with the legislative division of fermented dairy products, describes the raw materials needed for their production, focuses on microorganisms enabling fermentation and production technologies of various types of fermented dairy products. In the experimental part, an experimental production of yoghurts with …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Bohumíra Janštová, doc. MVDr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin