Bc. Karel Bauer

Diplomová práce

Enkapsulace jako nástroj pro zpracování funkčních potravin

Encapsulation as a method for processing functional foods
Anotace:
V práci byly shrnuty techniky mikroenkapsulace probiotických mikroorganismů do nosičů na bázi biopolymerních hydrogelů, pozornost byla také věnována využití enkapsulovaných probiotik ve funkčních potravinách. V praktické části práce byly provedeny experimenty sledující vliv koncentrace alginátu sodného, koncentrace síťovacího roztoku a doby síťování na velikost připravovaných kapsulí a enkapsulační …více
Abstract:
The thesis summarized techniques of microencapsulation of probiotic microorganisms into carriers based on biopolymeric hydrogels, with attention given to the utilization of encapsulated probiotics in functional foods. In the experimental part of the thesis, experiments were conducted to follow the effect of sodium alginate concentration crosslinking solution‘s concentration, and crosslinking time …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
  • Oponent: Jiřina Omelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta