Vliv přídavku pivovarského mláta na kvalitu pekařských výrobků – Bc. Silvie Ratiborská
Bc. Silvie Ratiborská
Diplomová práce
Vliv přídavku pivovarského mláta na kvalitu pekařských výrobků
The effect of addition of brewery spent grains for quality bakery products
Anotace:
V teoretické části diplomové práce je popsán proces výroby sladu, který zahrnuje pří-jem a čištění zrna, máčení, klíčení, hvozdění a odkličování. Jsou popsány základní druhy sladů. V další části je popsáno pivovarnictví, které zahrnuje výrobu mladiny, získání mláta a následná výroba piva. Poslední zaměřením práce je především využití pivovar-ského mláta, které vzniká při výrobě mladiny. Práce, kromě …víceAbstract:
The theoretical part describes the malting process, which includes a receiving and grain cleaning, soaking grain, germination and kilning. They describe the basic types of malts. The next section describes the brewing industry, which involves the production of wort, spent grains and subsequent production of beer. The latest focus of work is pri-marily the use of brewery-spent grains which created in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Josef Gattermayer, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Valorisation of brewers’ spent grain in a soy yogurt product
Beatrice Sella -
Mezinárodní obchod ve spřízněných komoditách pivo, slad a chmel
Viktor Charvát -
Slad jako zdroj biogenních aminů
Petra Machalová -
Slad, pivovarské mláto a možnosti jejich využití v pekárenské výrobě
Hana Koubková
Název
Vložil
Vloženo
Práva