Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin – Bc. Stanislava Lopatová
Bc. Stanislava Lopatová
Master's thesis
Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin
The effect of shifting temperature on water activity of foods
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem proměnlivé teploty na aktivitu vody v potravinách. Teoretická část je zaměřena především na definici pojmu aktivita vody a vysvětlení jejího vlivu na stabilitu a údržnost potravin. Rovněž je zde uveden přehled metod jejího stanovení, včetně vysvětlení jejich principů, problematiky zpracování závislosti aktivity vody na teplotě a stručného popisu jednotlivých potravinových …viacAbstract:
The effect of fluctuating temperature on water activity of food was studied in this document. The theoretical part is basically focused on water activity term definition in order to explain its influence on food stability and shelflife. There is also an overview of water activity determination methods including brief explanation of their basic principles, problems and food samples description. The …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2012
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lopatová, Stanislava. Vliv proměnlivé teploty na aktivitu vody a potravin. Pardubice, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Syntetické antioxidanty a jejich klinická relevance v potravinářském a farmaceutickém průmyslu
Marie Váňová -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová -
Studium degradace katechinů v zeleném čaji pomocí HPLC s rychlými gradienty a hmotnostně spektrometrickou detekcí
Daniela Havlová -
Vývoj HPLC/UPLC metodiky pro rychlý screening separace fenolových kyselin
Petra VYSTAVĚLOVÁ