Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek – Jana Lancůchová
Jana Lancůchová
Bakalářská práce
Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek
Ratio of Total to True Protein Content in Various Kinds of Fair Biscuits
Anotace:
V této bakalářské práci byly studovány možnosti stanovení obsahu bílkovin. Studium bylo zaměřené na obsah veškerých a čistých bílkovin ve světlých sušenkách. Dále byla vypracovaná rešerše zabývající se bílkovinami. Stanovení bílkovin bylo provedeno Kjeldahlovou metodou a následně alkalimetrickou titrací.Abstract:
This bachelor's thesis analyses possible ways of determining protein content. The analysis concentrates on the content of overall and pure proteins in lightly-coloured biscuits. In addition, the thesisi contains a research focused on proteins. Protein content was determined by means of the Kjeldahl method and, consequently, by alkalimetric volumetric analysis.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2008
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lancůchová, Jana. Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin