Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků – Bc. Zuzana Hladíková
Bc. Zuzana Hladíková
Diplomová práce
Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků
Effect of Phosphates and Other Substance on Meat Products Colour
Anotace:
Diplomová práce pojednává o barvě masa a masných výrobků. Také se zabývá vlivem fosforečnanů a látek rostlinného původu na barvu masných výrobků. V praktické části jsou vyhodnoceny parametry charakterizující barvu, mezi které se řadí L* světlost, E* rozdíl barev, C* měrná čistota a h ° měrný úhel. Měření barvy probíhalo pomocí metody spektrofotometrické. Pro experiment byly použity fosforečnany DSP …víceAbstract:
This diploma thesis deals with meat and meat products color. Also it discusses the influence of phosphates and substances of plant origin on the color of meat products. In practical part there are analyzed parametres, which are characteristic for color as L* lightness, E* color difference, C* specific purity and h ° specific angle. Color was measured by spectrophotometric method. In experiment were …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2015
Zveřejnit od: 21. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hladíková, Zuzana. Vliv aplikace fosforečnanů a dalších látek na barvu masných výrobků. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Barva masa a faktory, které ji ovlivňují
Tereza Radová -
Typologie svalových vláken a její vliv na kvalitu vepřového masa
Nikola Jelínková -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Vada masa DFD: vznik, význam a výskyt u přežvýkavců
Martina Štrbová -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará -
Vlastnosti a zpracování masa nutrií
Nikola Hermanová