Potřebuje člověk jíst živočišné bílkoviny? – Bc. Lenka Kostková
Bc. Lenka Kostková
Bachelor's thesis
Potřebuje člověk jíst živočišné bílkoviny?
Is necessary to eat animal protein?
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá významem živočišných bílkovin ve stravě člověka. Jejich nedostatečná konzumace ve stravě může být příčinou mnohých nutričních deficitů či onemocnění, stejně tak je to možné u jejich nadměrné konzumaci. Pozornost je věnována vlivu živočišných bílkovin na evoluci člověka, kvalitě bílkovin a jejímu hodnocení, vyživovým a zdravotním aspektům nedostatečné nebo nadměrné konzumace …moreAbstract:
This bachelor’s thesis discusses the significance of animal proteins in the human diet. Insufficient or excessive intake of animal proteins may lead to a great number of nutritional deficits and diseases. A special attention is paid the role of animal proteins in the human evolution, quality of proteins and its evaluation, nutritional and health aspects of insufficient or excessive intake of animal …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2015
Identifier:
https://is.muni.cz/th/d6bq8/
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2015
- Supervisor: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Reader: Mgr. Veronika Suchodolová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Modifikace vlastností hydrolysátu živočišné bílkoviny síťováním
Tereza Kulendová -
Masné výrobky s přídavkem živočišné bílkoviny
Šárka Buchtíková -
Potenciál konzumace morčat jako alternativního zdroje živočišné bílkoviny pro spotřebitele v České republice
Adéla Máčiková -
Potřeba ekonomického využití zásob hnědého uhlí na ložisku SD a.s., Doly Bílina za hranicemi stávajících územně ekologických limitů
Pavla Sanderová