Bc. Hana Dočekalová
Master's thesis
Antioxidační kapacita absintů
Antioxidant capacity of absinthes
Abstract:
Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První částí je literární rešerše, která je soupisem informací o antioxidantech, antioxidační kapacitě i aktivitě a o metodách měření antioxidační kapacity. Hlavní částí literární rešerše, je poté její část, jenž se věnuje absintům, jejich složení, výrobě a týkající se legislativě. Druhou částí práce je část praktická. Ta se zabývá jednotlivým měřením antioxidační …moreAbstract:
My diploma thesis is divided into two major parts. The first part is the research of literature, which is a sum of information about antioxidants, the capacity, and activity of antioxidation and methods of measurement of antioxidation capacity. The main part of this research is then the part concerning absinthes, their ingredients, production, and legislation about absinthes. The second part of my …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Reader: Michal Kumšta, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Quality of plant food sources
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Výroba fortifikovaných vín se zaměřením na vermuty.
Marie Jelínková