Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie – Andrea Jarošová
Andrea Jarošová
Bachelor's thesis
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Determination of Thermodynamic Parameters of Selected Cyclodextrin Complexes by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby reverzibilních supramolekulárních gelů, jež vznikají v důsledku vazby jedno-, dvou- a třívazných ligandů na bázi adamantanu do kavity B-cyklodextrinu, jímž byly modifikovány biopolymery chitosan a hyaluronan.Abstract:
The Bachelor thesis is focused on the study of reversible supramolecular gels which are created as a result of complexation between single, binary or triple bound adamantan based ligands and the B-cyclodextrin cavity which has been used for modification of chitosan and hyaluronan biopolymers.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zdeňka Prucková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JAROŠOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/9qgvl5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jarošová, Andrea. Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Hana Dubinová -
Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Andrea Jarošová -
Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Aneta Závodná