Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie – Andrea Jarošová
Andrea Jarošová
Bachelor's thesis
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Determination of Thermodynamic Parameters of Selected Cyclodextrin Complexes by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou tvorby reverzibilních supramolekulárních gelů, jež vznikají v důsledku vazby jedno-, dvou- a třívazných ligandů na bázi adamantanu do kavity B-cyklodextrinu, jímž byly modifikovány biopolymery chitosan a hyaluronan.Abstract:
The Bachelor thesis is focused on the study of reversible supramolecular gels which are created as a result of complexation between single, binary or triple bound adamantan based ligands and the B-cyclodextrin cavity which has been used for modification of chitosan and hyaluronan biopolymers.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JAROŠOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/9qgvl5/.
Jak správně citovat práci
Jarošová, Andrea. Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Hana Dubinová -
Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Andrea Jarošová -
Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Aneta Závodná -
Mikrokalorimetrická analýza supramolekulárních komplexů na bázi 3-aminohomoadamantanu
Zdenka Turtáková -
Supramolekulární komplexy kyseliny gibberellové
Michaela Matejková