Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech – Veronika Muchová
Veronika Muchová
Master's thesis
Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech
Legal and Economic Aspects of the Labeling of Allergens in Foods and Meals
Abstract:
Téma diplomové práce je Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech. Cílem práce je tedy objasnění nejdůležitějších pojmů a zhodnocení přínosu právních norem, které podnikatelům ukládají povinnost označovat alergeny ve svých produktech. Toto téma je ještě stále aktuální a plné otázek díky novelám, které vstoupily v platnost začátkem roku 2015. Problematika označování alergenů …moreAbstract:
The name of this diploma thesis is Legal and Economic Aspects of the Labeling of Allergens in Foods and Meals. The aim of the thesis is to explain the most important terms and evaluate a contribution of legal norms, by which the entrepreneurs are obliged to label allergens in their products. This topic is still topical and full of questions thank to the amendments coming into force at the beginning …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2017
Identifier:
http://hdl.handle.net/10084/117971
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2017
- Supervisor: Damian Czudek
- Reader: Michal Janovec
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MUCHOVÁ, Veronika. \textit{Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech}. Online. Master's thesis. Ostrava: VŠB - Technical University of Ostrava, Ekonomická fakulta. 2017. Available from: https://theses.cz/id/9vzfmb/.
Full text of thesis
Accessibility: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Ekonomická fakultaMaster programme / field:
Ekonomika a management / Ekonomika a právo v podnikání
Theses on a related topic
-
Možná rizika v provozovnách společného stravování a jejich prevence
Adam HOFHANSL -
Analýza hygienických standardů v gastronomických provozovnách
Magdaléna Veselá -
Služby veřejného stravování v praxi
Kateřina Potůčková -
Problematika dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování
David ŠMÍD -
Charakteristika sítě gastronomických provozoven ve Středočeském kraji (okres Kladno:obce a města od B-J)
David Moder -
Označování alergenů u pokrmů v České republice
Nela Luzertová -
VÝZNAM OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V RESTAURACÍCH A JEHO EKONOMICKÉ DOPADY
Veronika Pelikánová -
Problematika potravinových alergenů
Kamila Dvořáková