Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech – Veronika Muchová
Veronika Muchová
Diplomová práce
Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech
Legal and Economic Aspects of the Labeling of Allergens in Foods and Meals
Anotace:
Téma diplomové práce je Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech. Cílem práce je tedy objasnění nejdůležitějších pojmů a zhodnocení přínosu právních norem, které podnikatelům ukládají povinnost označovat alergeny ve svých produktech. Toto téma je ještě stále aktuální a plné otázek díky novelám, které vstoupily v platnost začátkem roku 2015. Problematika označování alergenů …víceAbstract:
The name of this diploma thesis is Legal and Economic Aspects of the Labeling of Allergens in Foods and Meals. The aim of the thesis is to explain the most important terms and evaluate a contribution of legal norms, by which the entrepreneurs are obliged to label allergens in their products. This topic is still topical and full of questions thank to the amendments coming into force at the beginning …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2017
Identifikátor:
http://hdl.handle.net/10084/117971
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2017
- Vedoucí: Damian Czudek
- Oponent: Michal Janovec
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MUCHOVÁ, Veronika. \textit{Právní a ekonomické aspekty označování alergenů v potravinách a pokrmech}. Online. Diplomová práce. Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Ekonomická fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/9vzfmb/.
Plný text práce
Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technická univerzita Ostrava
Ekonomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika a právo v podnikání
Práce na příbuzné téma
-
Možná rizika v provozovnách společného stravování a jejich prevence
Adam HOFHANSL -
Analýza hygienických standardů v gastronomických provozovnách
Magdaléna Veselá -
Služby veřejného stravování v praxi
Kateřina Potůčková -
Problematika dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování
David ŠMÍD -
Charakteristika sítě gastronomických provozoven ve Středočeském kraji (okres Kladno:obce a města od B-J)
David Moder -
Označování alergenů u pokrmů v České republice
Nela Luzertová -
VÝZNAM OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V RESTAURACÍCH A JEHO EKONOMICKÉ DOPADY
Veronika Pelikánová -
Problematika potravinových alergenů
Kamila Dvořáková